РЗИ издирва 667 деца в Хасковско, които не са имунизирани срещу морбили

Хасково

667 деца в Хасковска област не са имунизирани или реимунизирани през миналата година срещу морбили, паротит и рубеола, сочат данните на Регионалната здравна инспекция в Хасково.

Заради зачестилите случаи на морбили в страната от здравното министерство разпоредиха на всички регионални здравни инспекции чрез общопрактикуващите лекари да бъдат издирени и установени всички лица от 13-месечна до 18-годишна възраст без данни за имунизация и с пропуск в имунизационната схема и незабавното им обхващане с една доза ваксина срещу морбили, паротит и рубеола.

През 2018 г. на задължителна имунизация при 13-месечните в Хасковска област са подлежали 1823 деца. Ваксина е поставена на 1538 от тях. При 12-годишните на реимунизация са подлежали 2285 деца, като такава е извършена на 1903 от тях.

От РЗИ – Хасково уточниха, че има много деца, които са в чужбина, където най-вероятно им е поставена ваксината.

Haskovo.info припомня, че в инфекциозно отделение на МБАЛ – Хасково е 4-месечно бебе от Симеоновград със съмнение за морбили. Изпратени са проби в София, които да покажат дали става въпрос за заболяването.

3 коментара

  • Доктор Менгеле също така е издирвал посетителите в концлагерите. Издирвал ги е из различните сектори. Няма да ви споменавам майките . Вие сте неверници. Господ ви е дал здраве а вие си шибате инджекции щото не му вярвате. Тъпани. НОСЕТЕ СИ ПОСЛЕДСТВИЯТА И НЕ РЕВЕТЕ ПОСЛЕ

  • Пишещият инфото не знае че има разлика между имунизация и ваксинация, прочетете, ограмотете се и тогава пишете 😉

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...