Хасково

Млади готвачи и сервитьори мериха уменията си в Хасково

Най-добър млад готвач, сервитьор и хлебар-сладкар бяха избрани в хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ след проведените училищни кръгове на състезанията по професии, съобщиха за Haskovo.info от гимназията.

В категорията „Най-добър млад готвач“ първа стана Борислава Борисова от 11 а клас, специалност „Кетъринг“. Участниците демонстрираха умения, творчество и иновации в приготвянето на предястие с бутер тесто и основно ястие от свинско месо. Оценките в тази категория бяха поставени от жури от преподаватели по професионална подготовка и готвачи от елитен хасковски ресторант.

Състезание

В категорията „Най-добър млад сервитьор“ първо място зае Камелия Милева от 11 б клас, специалност „Организация на хотелиерството“. Тук състезателите демострираха умения в обслужването на клиенти „А ла карт“ – поднасяне на меню от сервитьора на клиентите, избор на определени асортименти, зареждане на необходимите прибори и посуда и съчетаване с подходящи напитки.

В категория „Най-добър млад хлебар-сладкар“ първото място зае Дарина Иванова от 12 г клас, специалност „Производство на сладкарски изделия“.

Класираните ученици ще представят гимназията в края на март в регионалния кръг на състезанията по професии във Велинград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Зора
Зора
21.02.2019 18:07 18:07

Желая успех на младите бъдещи специалисти от гимназията ! Бъдете живи и здрави !

Анонимен
Анонимен
21.02.2019 19:50 19:50

АКО НЕ ИМ ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ СКОРО ЩЕ МЕРЯТ УМЕНИЯ НЯКЪДЕ НА ЗАПАД. БЪЛГАРСКИ БИЗНЕСМЕН Е СИНОНИМ НА – АЛЧЕН КАПУТ. БОКЛУК. ПЕДА- Л. КОГАТО И ДА МУ ЗАБУЧИТЕ ТУХЛА В КРАТУНАТА ВСЕ Е КЪСНО

Lilito
Lilito
24.02.2019 18:25 18:25

психарката Михова пак се беше побъркала жената на г-н. Патко Педерастков от МГМЕТ

Back to top button