Хасково

Съветниците отхвърлиха искане кметът да се пазари със Стаматов за терена в „Куба“

Общинският съвет в Хасково отхвърли искане на група съветници кметът Добри Беливанов да води преговори със собственика на терена в квартал „Куба“, където предстои да бъде построена жилищна сграда, а досега е бил ползван като детска площадка.

Извънредната докладна за паркчето в хасковския квартал „Куба“ беше внесена от съветниците от ГЕРБ Митко Петров, Динко Тенев, Лилия Консулова, Димитър Траянов, Даниел Гаргов, Стойка Стайкова, Румен Стоянов. В нея е записано, че се внася във връзка с постъпила подписка от 248 жители от квартала срещу очакваното застрояване на паркчето на улица „Св. св. Кирил и Методий“ срещу детската градина. Според вносителите в случая е засегнат значителен обществен интерес.

Както Haskovo.info писа, детската площадка в „Куба“ всъщност е частен имот на бизнесмена Иван Стаматов, закупен от наследници през 2004 г. Катерушките вече бяха демонтирани, като се очаква да започне строителството на жилищна сграда с 9 апартамента. От общината пък се ангажираха да направят паркче на общинско място, северно от сградата. От общинския съвет изискаха от общината цялата документация около разрешителното за строителство там и съобщиха, че ще я предадат на прокуратурата и РДНСК.

С днешната докладна се предлагаше кметът в разумен срок да използва всички законови начини за преговори със собственика на имота – компенсиране с подходящ общински терен, изкупуване на частния имот или други форми, за да се запази обществения интерес и зелената система в квартала.

Съветникът от Коалиция за Хасково Георги Пеев заяви от трибуната, че частната собственост е неприкосновена. Той призова общинските съветници да не създават прецедент и да се месят в сделки между физически лица.

В крайна сметка докладната беше отхвърлена с 12 гласа „за“, 6 – „против“ и 11 – „въздържал се“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
безименен
безименен
22.02.2019 14:57 14:57

Абе Пеев тя частната пак е защитета бе . Те няма да му национализират имота. Ще го компенсират. Стига с тоя популизъм бе момче. Уж си социалист пък браниш частната собственост. Не ви разбирам това боклуците много се променяте според нятъра.

Анонимен
Анонимен
22.02.2019 15:49 15:49

Много е прав Пеев! Колкото и да не им се вярва на ГРЕБ , да си потърсят по шкафовете, щото тия които искат ревизия на частната сделка май са си живи комунисти, у тях може още да си имат червените книжки. То затова са на тоя хал.
Човека купил имот преди 15 години от частно лице, днес решил да строи дори продал част от апартаментите на зелено , и някой реши че не му е политически угодно да се строи там?! Ай сиктир драги зрители.
Почвам да надушвам, че тия избори наесен вече сме ги гледали- справка неуспелият кандидат за кмет на ГЕРБ Антон Иванов-до балотаж не докара Тоньоооо. Другият дюлгерин Иванов те отвя, ако си забравил

Киа
Киа
23.02.2019 9:26 9:26
Отговор до  Анонимен

Уважаеми, като живуща в квартала ви казвам,че не по политически угоди не желаем да се застроява това паркче. Възмутена съм от резултата от вота.

Дамян Толумов
Дамян Толумов
23.02.2019 15:22 15:22

КИЙЧЕ частната собственост е непприкосновена това си го набийте в главите А как е придобита е друг въпрос коийто трябва други органи да го решат

1234
1234
23.02.2019 22:19 22:19

като несе подкрепя нещо как да стане само задни колела пречещи на всички и не помагащи на хората измекярска сган сабрана на едно място

Хи
Хи
27.09.2019 23:23 23:23

Беливанов е пионка на стаматов и играе за чужди инререси

Back to top button