Спорт

120 шахматисти стартират в международен турнир в Минерални бани

Двудневен международен шахматен турнир започва в община Минерални бани, съобщават от кметството.

Близо 120 участници имат регистрация за турнира, който ще се проведе в три версии – А, В и С, информира организаторът Владимир Вълков. Трите версии са според шахматния коефициент ЕЛО на самите участници.

В група С участниците са до 14 години и нямат коефициент ЕЛО. Там ще се състезават общо 54 участници от Пловдив, Раднево, Хасково, Минерални бани, Димитровград и Стара Загора.

В група В ще мерят сили 37 участници с коефициент ЕЛО. Те са от градовете Монтана, Гоце Делчев, Казанлък, Харманли, Свиленград, град Добрич, Хасково, Димитровград, Пловдив, Раднево и Нова Загора. Тук има регистрирани участници от Сърбия, Гърция, Кипър и Турция.

В най-силната група А състезателите ще бъдат 27. Те са от Хасково, Раднево, Пловдив, Асеновград, Монтана, Сливен, Момчилград и Добрич. В тази група има регистрирани участници от Гърция.

Турнирът се провежда за втори път в община Минерални бани. В състезанието ще участва и шахматният клуб в село Караманци. Победителите ще бъдат обявени в 17 часа в неделя и ще получат парични награди.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button