Спорт

Шахматен клуб „Ботев“ от Караманци с първо участие и купа в международен турнир

Шахматен клуб „Ботев“ от село Караманци записа първото си участие и спечели купа във формат С на Международния турнир по шахмат, който се проведе в Минерални бани, съобщават от общината.

Общо осем състезатели беше подбрал за турнирните битки треньорът Байрамали Реджеб и те дадоха всичко от себе си, като повече от половината се окичиха и с медали.

В продължение на два дни селището бе арена на ожесточени битки на шахматното поле, но също така и на истински феърплей между участниците. Първи приключиха турнирната борба участниците във формат В. Победител бе Ясен Калайджиев от Хасково. След него се наредиха Владимир Короненко, братята Емил и Божидар Тилеви от „Марица Изток“, Раднево, а пети е Анджелия Балтич от Сърбия.

Във формат А, където се състезаваха майсторите победител стана Виктор Боев от Пловдив с подгласници международен майстор Димитър Мархолев от „Асеновец“ и Пламен Гочев от Добрич.

Както Haskovo.info писа, международният шахматен турнир в Минерални бани се проведе под патронажа на община Минерални бани. Близо 120 шахматисти мериха сили в надпреварата, която се проведе в три версии – А, В и С, информира неговият организатор Владимир Вълков. Трите версии са според шахматния коефициент ЕЛО на самите участници. Версиите А и В се проведоха в 6 кръга и са валидни за Международен рейтинг по класически шахмат. Версията С е за деца без коефициент ело до 14 г. с цел анализ на инстинктивната първична мисъл на децата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button