Хасково

Бебето от Симеоновград не е с морбили, изписаха го от болницата

4-месечното бебе от Симеоновград, което беше със съмнение за морбили в хасковската болница, не страда от това заболяване, съобщи за Haskovo.info началникът на Инфекциозно отделение д-р Красимира Кинова.

Haskovo.info припомня, че бебето беше прието в детско отделение в Хасково на 17 февруари. Впоследствие се появи обрив и то беше преместено в инфекциозно отделение, като се взе проба, която беше изпратена за изследване в София. Пробата се е оказала отрицателна за морбили.

Д-р Кинова допълни пред Haskovo.info, че детето вече е добре и днес е било изписано.

Припомняме, че 667 деца в Хасковска област не са имунизирани или реимунизирани през миналата година срещу морбили, паротит и рубеола. Това показват данните на Регионалната здравна инспекция. Заради зачестилите случаи на морбили в страната от здравното министерство разпоредиха на всички регионални здравни инспекции чрез общопрактикуващите лекари да бъдат издирени и установени всички лица от 13-месечна до 18-годишна възраст без данни за имунизация и с пропуск в имунизационната схема и незабавното им обхващане с една доза ваксина срещу морбили, паротит и рубеола.

От РЗИ уточниха, че има много деца, които са в чужбина, където най-вероятно им е поставена ваксината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button