Хасково

Шофьорът на автобуса с 35 кг. екстази мислил, че превозва виагра

43-годишният турски шофьор Мехмет Ергин, в чийто автобус бяха открити над 35 кг. екстази, заявил пред разследващите, че мислил, че превозва виагра.

Пакетите били натоварени край Русе. Това стана ясно в съда на делото по искана от прокуратура мярка за неотклонение „задържане под стража“ за шофьора.

Както Haskovo.info писа, автобусът пътувал от Румъния през България за Турция. На ГКПП „Капитан Андреево“ митничарите открили в естествени кухини в автобуса 18 пакета с розови, сини, оранжеви, жълти и кафеви хапчета. Полевият наркотест дал положителен резултат за екстази. Дрогата е 35.160 кг. на стойност 1 125 120 лв.

Шофьорът помагал при товаренето на пакетите. В Истанбул трябвало да го потърси лице, на който да бъде предадена пратката.

Ергин заяви пред съда, че иска да съдейства и се извини на българските власти и на семейството си за причинените неприятности. Той поиска да бъде пуснат под домашен арест или парична гаранция.

Съдът обаче го остави в ареста, защото от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че той е извършител на престъплението и заради опасността да се укрие. Ако бъде признат за виновен го грози затвор от 15 до 20 г. и глоба от 200 000 лв. до 300 000 лв.

Решението може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
МАНГО
МАНГО
25.02.2019 19:15 19:15

И ся ко?
Ща раним далавераджията 15-20 години НА НАШ ГРЪБ?
Да си го пращат в Анадола – и без това няма да остане жив!
Мафията не прощава 1 млн. загуба.

Back to top button