Всяка десета цигара в Хасковско – без бандерол

Хасково

Най-много цигари без бандерол през последните три месеца на миналата година е имало в областите Хасково, Перник и Плевен. На първо място е Хасковско с 12%, отчитат петте най-големи тютюневи компании у нас.

За последните три месеца на 2018 г. незаконната търговия с тютюневи изделия в България е била 4,4 на сто. Данните са извлечени на база проверка на празни кутии в 20 големи града у нас, съобщава Нова.

Хасково държи абсолютния рекорд. Данните сочат, че не може да се установи откъде влизат най-много незаконни цигари, но се предполага, че близостта на границата с Турция е предпоставка за големия дял на цигарите без бандерол в Хасковско.

Миналата есен, след оплакване на главния прокурор, че в закона има пропуски, депутатите приеха промени в Наказателния кодекс. Според тях не само нелегалното производство, но и разпространението на незаконни цигари е престъпление. Новите правила предвиждат до 10 години затвор и глоба от 20 000 до 100 000 лева за контрабандистите.

2 коментара

  • Ех.. Хора да се стегнем и да покриваме следите от котии :Д много ми е интересно,ако някак си хвърляш безбандеролната котия при използваната тоалетна хартия и там ли ровят xaxaxaxa 😀 😀

  • Това е с години…пак ще дадат жълт картон на полицейските шефове,за 20-ти път, до догодина…избори идват, няма да ги сменяме сега баш…те си знаят…

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.