Две злополуки в Хасковско, трудовата инспекция глоби фирмата на обгорен работник

Хасково

Две леки трудови злополуки са станали от началото на годината в Хасковска област, съобщи шефът на Инспекцията по труда Кирчо Кирев.

Едната е в димитровградска шивашка фирма, а втората е на строителен обект в хасковския квартал „Бадема“, където дъска е ударила работник, който е паднал. Двамата работници не са със сериозни травми.

Пресконференция
Кирчо Кирев

От Инспекцията допълниха, че са глобили млекопреработвателното предприятие в Хасково, където работник получи сериозни изгаряния. Инцидентът стана в началото на декември миналата година. Санкцията е по Закона за здравословните и безопасни условия на труд, като в такива случаи е в размер от 1500 до 15 000 лв.

През януари от Инспекцията са извършили 73 проверки в региона, констатирани са 470 нарушения, съставени са 24 акта. Влезлите в сила наказателни постановления са 6 за общо 5100 лв.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...