В Хасково масово облякоха розови тениски срещу тормоза в училище

Любопитно

Ученици и преподаватели в Хасково масово облекоха розови тениски в международния ден за борба срещу тормоза в училище.

В ПМГ „Боян Петканчин“ ученици от 5, 6 и 7 клас танцуваха в двора на гимназията в часа на класа. Танците бяха показвани от седмокласничките Тея, Таня, Радина и Петя, като всички бяха с розови тениски. В училището са избрали да отбележат по този начин деня, защото на децата най-много им харесвало да танцуват заедно.

Тениски

В уличище „Георги Сава Раковски“ деца в розови тениски се подредиха под формата на четирилистна детелина в двора.

За поредна година Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ облече розови тениски, осигурени от община Хасково и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Така всички изразиха своята съпричастност към проблема за тормоза в училище. Училището беше украсено с разноцветни ръчички – идеята им е, че както всяка е с различен цвят, така и всеки един човек е различен и трябва да бъде уважаван.

Децата написаха посланията си за доброто на постери отново под формата на ръчички. Играха и интерактивни игри на тема „доброто“.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.