Регион

4 г. затвор за шофьор на цистерна с 310 000 кутии контрабандни цигари

41-годишният Петър Хубенов, шофьор на цистерна, в която бяха открити близо 310 000 кутии контрабандни цигари, е осъден окончателно на 4 г. затвор, съобщават от Пловдивския апелативен съд.

Тяхно решение с размера на наказанието е потвърдено от Върховния касационен съд. Шофьорът от садовското село Караджово е глобен и с 50 000 лв. за контрабандата.

На 26 януари 2016 г. мъжът беше заловен на ГКПП „Капитан Петко войвода“. По документи цистерната е превозвала въглероден диоксид за торовия завод в Димитровград. На практика в цистерната са намерени скрити цигари на обща стойност 1 907 925 лева.

Хасковският окръжен съд беше разгледал делото при съкратено съдебно следствие, като подсъдимият е признал фактите от обвинителния акт. Хубенов получи условна присъда от 3 години с 5 години изпитателен срок и глоба от 25 000 лева.

В Пловдивския апелативен съд процесът е започнал след протест на прокуратурата, която е останала недоволна от условното наказание. Със свое решение апелативните магистратите са отменили условната присъда и са осъдили шофьора на 6 години лишаване от свобода. Заради приложената съкратена процедура наказанието е редуцирано с една трета и е определена присъда от 4 години лишаване от свобода, като глобата от 25 000 лв. е увеличена на 50 000 лева.

Върховните магистрати оставят в сила решението на Апелативния съд, като потвърждават в мотивите си, че извършеното престъпление – контрабанда на цигари, е в особено големи размери, а случаят е особено тежък.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
сериозно
сериозно
28.02.2019 17:34 17:34

Звучи ми като зловещ виц.Те другите престъпници за убийства не получават толкова,защото всички се оказват невменяеми или шизофреници,учудващо за едни глупави цигари да те вкарат в панделата за 4 години.Това само в България го има май. Евалла на правосъдната система !

радко джамбаза
радко джамбаза
28.02.2019 19:58 19:58

тая мишка какво се крие със сучера много е ербап иначе приготвисе повече везелин мишко

Back to top button