Любопитно

Нови награди за художниците на „Колорит“, готвят изложба в Народното събрание

Пет от младите художници на школа „Колорит“ с ръководител Веселина Делчева при хасковското читалище „Заря“ получиха награди от два национални конкурса.

Шестокласничката Калина Добрева получи специална награда на областния управител на Стара Затора в конкурса за детска рисунка „Наследниците на Дечко Узунов“. Камелия Иванова беше отличена със специалната награда на Старозагорския митрополит Киприян, а Виктория Кирякова е със специална награда на Ротари клуб в Казанлък.

Нови награди за художниците на "Колорит", готвят изложба в Народното събрание

Както Haskovo.info писа, конкурсът, организиран от Националното училище по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“, се проведе за 12-и път под патронажа на областния управител на Стара Загора. Той беше посветен на 120-годишнината от рождението на големия български художник, който е роден и израснал в Града на розите.

Колорит

Две художнички от школата спечелиха награди и от конкурса „Моите детски мечти“, организиран от Националния дворец на децата в София. В първа възрастова група втора награда спечели Далия Кирилова, а трета във втора възрастова група е Деница Камшева.

Сега от школата се готвят за още три конкурса и поне 4 изложби, като едната ще е в Народното събрание.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button