Хасково

Започна изграждането на Дневен център за деца с увреждания и семействата им в Хасково

Първа копка на Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства беше направена в Хасково, съобщават от общината.

Капацитетът на центъра, който ще се намира до ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ е до 30 места за дневна грижа и 60 места за консултативни услуги. Предвижда се още изграждането на Ново преходно жилище за деца от 15 до 18-годишна възраст и разширяване капацитета на съществуващ Център за обществена подкрепа, посредством изграждането на Център за спешен прием.

Център

Дневният център се изгражда по проект на общината на стойност 814 271 лв.   Той стартира на 30 януари 2018 г. и трябва да приключи на 30 януари 2020 г.

Център

Символичният старт на строителните дейности дадоха кметът Добри Беливанов, инж. Ботко Михайлов, управител на фирмата – изпълнител „Консорциум Михайлови инженеринг“ ДЗЗД – Пловдив, Пенчо Симеонов, технически ръководител на обекта, инж. Ивайло Панчовски, ръководител на проекта и инж. Илия Илиев, технически и инвестиционен контрол. За благополучие на начинанието отец Никола отслужи водосвет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
12.03.2019 13:15 13:15

Там няма присъствие на хора , какво още ще строят ?

Back to top button