Любопитно

Гимназията по туризъм подкрепи инициативата „Пробуждане с хоро“

Ученици и учители от хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ се включиха в аванс в световната инициатива на сдружение „Азбукари“ и „Българи за България“ „Пробуждане с хоро“ по повод Националния празник – Трети март.

Традиционно българско хоро се изви в двора на училището на обяд. Поведоха го децата от клуб „Фолклорни ритми“ към гимназията с ръководител Даниела Христонова. Преди това те представиха рецитал и изпълниха тракийски танц с хореография. Беше заснет и видеоклип, който ще бъде изпратен на инициаторите на патриотичната проява, съобщават от училището.

За четвърта поредна година на Националния празник на България – 3 март, организаторите отправят призив за обединение на българите у нас и по света със символа на единението, енергията, силата на духа и тялото – българското хоро.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button