Хасково

Протестиращите с ново искане за референдуми в Хасково, стягат автошествие в събота

Разяснителна кампания за организирането на референдуми на национално и местно ниво се проведе в Хасково.

На площад „Свобода“ се събраха протестиращи от областниия град, а за референдумите основно говори Росен Миленов от София. Хората настояват чрез референдуми да се решават всички въпроси, засягащи хората и които сега се определят от депутатите. Протестиращите са срещу корупцията, неефективната съдебна система, като настояват с реферндум да се избира и главният прокурор. Те са срещу ниските доходи и пенсии. На площада беше и Детелин Кънчев от Пловдив, който миналата събота гостуваше на хасковските протестиращи.

Протест

Създадена е група във Фейсбук „Референдуми за справедливост“, както и сайт dogovorat.com, където са описани всички искания на протестиращите.

Протестите в Хасково продължават и в събота. Сборният пункт е паркингът до стадион „Хасково“ в 14:30 часа. Малко по-късно от там ще тръгне автошествие. Колоната ще премине по булевардите „Илинден“, „Васил Левски“, „Раковски“, „Съединение“, „България“ и отново ще се върне на стадиона.

Протест

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button