Хасковски кандидат-студенти с ценни съвети от университетски преподаватели

Хасково

Университетски преподаватели дадоха ценни съвети на кандидат-студенти от Хасково и региона за приема основно в специалностите с изпит по история.

В приема тази година няма новости. Кандидат-студентите трябва да знаят, че изпитът е под формата на тест и разработката на тема. Справянето с теста гарантира на младежите поне тройка. Тези, които искат по-висока оценка трябва да работят сериозно и грамотно по темата.

Сред първите, които дойдоха на срещата с преподавателите бяха абитуриентът от ПМГ „Боян Петканчин“ Стоян Димитров, зрелостничката в ПГЛП „Райна Княгиня“ Тонита Маркова и единадесетокласничката в Езикова гимназия „Асен Златаров“ Кристияна Витанова. Всички те искат да кандидатстват право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Музей

Традиционната среща с кандидат-студентите се проведе в Регионалния исторически музей по повод Деня на историка. Тя се организира от регионалното историческо дружество „Клокотница“ с председател Ангел Попов.

По-късно в музея се проведе научна конференция. По програма академик Васил Гюзелев говори за мястото на България и българите в Европа през Средновековието. Докладът на проф. Георги Янков е „Търновската конституция и европейския конституционализъм в края на ХIХ век“. По темата за англо-американските бомбардировки над София говори проф. Евгения Калинова, а проф. Искра Баева коментира 30-те години от началото на прехода у нас. Проф. Димитър Саздов се върна назад към последиците за България и Европа от Първата световна война.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.