Хасково

Протестно автошествие обиколи Хасково с искане за по-добър живот и референдуми

Протестно автошествие обиколи в ранния следобед Хасково по главните булеварди.

Двайсетина коли с протестиращи се събраха на паркинга до стадион „Хасково“. От полицията им съставиха предупредителни протоколи да спазват обществения ред и правилата на движение по пътищата. След това шествието потегли по маршрута си – булевардите „Илинден“, „Васил Левски“, от детелината на квартал „Орфей“ по „Раковски“, „Съединение“ – към зеленчуковия пазар, булевард „България“ – покрай съда и обратно към стадиона.

Протест

Хората настояват за увеличаване на доходите и стандарта на живот. Те са за намаляване на данъците, цените на ток, вода, парно, лекарства, гориво и всички жизнено необходими стоки. Протестиращите са за увеличаване на минималния размер на пенсиите и увеличаване на детските надбавки. Искат още стимулиране и данъчно облекчение за малкия и среден бизнес. Пряко участие на гражданите при осъществяването на държавната и местна власт чрез референдуми.

По думите на организатора на хасковските протести Георги Ванков, единственият начин да се усети демокрацията е чрез рефрендуми. „Сега е власт на малцината олигарси. Искаме електронно гласуване и мажоритарен вот с възможност за отзоваване на депутати“, допълни Ванков.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
хасково
хасково
02.03.2019 17:51 17:51

Тоя много охранен бе. И какво като пише протокол, плаши гарги.

Янко Митев
Янко Митев
02.03.2019 22:02 22:02

Като гледам пак полицейска акция.Май следващия протест трябва да е пред Полицията и да е с мотото „Подписахме протокола да изчезва Цанков от СТОЛА“

Попов
Попов
03.03.2019 0:00 0:00

Като гледам пак същите цели 12 човека на протеста.
Аматьориии……

Христо
Христо
03.03.2019 0:03 0:03

Като гледам пак същите цели 12 души на протеста.
Аматьори…

Back to top button