Любопитно

Макет на паметника Шипка донесе първа награда на тополовградски ученички

Деветокласничките Василена Замова и Росица Трендафилова от СУ „Д-р Петър Берон“ в Тополовград спечелиха първа награда на Осмия национален ученически конкурс „Български архитектурни паметници в макети“ във Варна. Те се представиха с макет на паметника Шипка, изработен с техниката модулно оригами, чиято родина е Китай.

Ученичките, които са възпитанички на школата „Магията на цветовете“, участваха в конкурса и с макет на сградата на Етнографския музей в Пловдив.

61 макета на български музеи са представени на националния ученически конкурс, който за десети път се провежда във Варна. Всяка година темата е различна. Участниците са разделени в четири възрастови групи.

Конкурсът, който е уникален за България, се организира от Министерството на образованието и науката, Регионално управление на образованието, Община Варна, и е посветен на националния празник на страната – 3 март. Идеята е да се прави преглед на уменията, сръчността на децата и художествения им вкус, които те са получили в училищните и извънучилищни форми на обучение.

Награда

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button