Външни публикации

Winbet: Два английски отбора в спор за Лига Европа

Стартира елиминационния етап на второстепенния по сила клубен турнир в Европа. В него сили ще мерят голям брой европейски колоси, които са вперили поглед към трофея. Това придава изключителна тежест на състезанието и го прави още по-престижно. Сред големите имена, които ще участват в Лига Европа и през есента, са Челси, Арсенал, Наполи, Интер, Севиля и т.н. В следващите редове ще разгледаме шансовете на всеки един отбор и получените ставки от букмейкъра Winbet. Компанията предлага както футболни залози за отделни събития, така и дългосрочни прогнози, включващи победител, финалисти и голмайсторски приз.

Най-големи шансове за трофей получава английският Челси. Маурицио Сари придаде нов облик на лондончани, които заиграха по-офанзивно и неведнъж сломиха съпротивата на преките конкуренти в Англия. След като минаха 2/3 от тазгодишната кампания, Челси остана в борбата за три от състезанията. Освен за двете местни купи, столичани ще хвърлят неистови усилия за достигане на финала в Лига Европа. В груповата фаза Сари разчита предимно на резервни състезатели и експериментални титулярни състави, но въпреки това, Челси спечели пет от срещите и завърши наравно единствено при визитата на Мол Види. Това превръща “сините” в основен фаворит. В исторически план имат едно отличие от надпреварата, спечелено през 2013 г.

Непосредствено зад тях е друг английски колос – Арсенал. „Топчиите” силно бленуват европейски триумф, тъй като имат само един в цялата си история – КНК от 1994 г. Сега начело на тима от “Емирейтс” е Унай Емери, който има зад гърба си няколко трофея от състезанието. От 2014 г. до 2016 г. той печели Лига Европа с отбора на Севиля. Може би това принуждава сайтовете за онлайн залози да фаворизират Арсенал. В първия елиминационен кръг “артилеристите” ще срещнат преодолим съперник в лицето на Бате Борисов. По подобие на Челси, избраниците на Емери също завършиха груповата фаза без поражение. Единствено оформиха равенство при гостуването си на Спортинг Лисабон, което бе без значение.

Не само английски отбори ще участват в битката за трофея. Winbet включва италианските Наполи и Интер, които разполагат с нужния ресурс, за да се противопоставят на тимовете от Острова. Неаполитанци все още са в играта за титлата в Серия А, но ако Юве увеличи дистанцията, нищо чудно всички усилия да бъдат насочени към европейското състезание. За жалост Наполи се озова в Лига Европа, след като завърши на трета позиция в група “C” в Шампионска лига, от която продължиха съставите на ПСЖ и Ливърпул. Интер от своя страна е един от най-непредвидимите отбори за любителите на футболни залози, но пък няма да е изненада, ако възпитаниците на Лучано Спалети достигнат финалната фаза. “Нерадзурите” имат своята история в състезанието, макар и в по-ранния му формат – Купа на Уефа. Печелят го цели три пъти през 90-те години.

Това са топ 4 на фаворизираните отбори от Winbet в Лига Европа. Челси получава коефициент 4,85, Арсенал се нарежда на второ място с 6,50, докато италианските Наполи и Интер биват оценени съответно със 7,50 и 10,50. Разбира се, любителите на нестандартните футболни прогнози могат да експериментират и с друг носител на трофея. Букмейкърът предлага коефициенти за всеки един 1/16-финалист в състезанието. Испанските представители – Севиля и Валенсия, също са сред претендентите за купата. “Андалусийци” получават високо доверие, поради добрата им игра през сезона и забележителната им история в тази надпревара, а Валенсия разполага с  огромен брой качествени състезатели, които биха се противопоставили успешно на всеки един участник в турнира.

Брандът предлага още атрактивни маркети, сред които достигнал до дадена фаза на състезанието, от коя група ще е носителят на трофея и т.н. Привържениците на футболните залози могат да изпробват своите умения и върху дългосрочните предложения за Шампионска лига. Те са далеч повече, включвайки голмайстор, финалисти и куп други интригуващи пазари.

Back to top button