Хасково

324 репресирани в Хасковско получават по-висока пенсия

324 пенсионери от Хасковска област, получаващи добавка по Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица, ще получат по-висока пенсия през март, съобщанат от НОИ.

Общо за страната пенсионерите, получаващи добавка е 7946. Промяната е заради законово установеното изискване тя да се определя от началото на всяка година като процент от средната пенсия за осигурителен стаж и възраст за страната, определена от Националния осигурителен институт за предходната година.

По данни на НОИ средната пенсия за 2018 г. е 395.47 лв. при 376.06 лв. година по-рано, което налага преизчисляването на размера на добавката. Заедно с новия размер на добавката за март на пенсионерите ще бъдат изплатени и сумите за полагащото им се доплащане за месеците януари и февруари 2019 г.

Изплащането на пенсиите за месеца ще стане от 7 до 20 март. В пощенските станции това ще става по изготвен график, предварително обявен във всяка от тях. Преводите по сметките на пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 март.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
kumalisa
kumalisa
06.03.2019 21:25 21:25

Какво означава РЕПРЕСИРАН – по новите правила от т.нар. „Демократско“ Гербараско време – да си Обиден на Капъкуле , да са те прекръщавали 2-3 пъти и Изстрадал от това да ти дават НАРОДНИ пари без да си работил и един ден за тях – това е П О Д И Г Р А В К А вече власта се е самозабравила и увъртолила от простащина – раздава пари като байрямски колачета – но вече им се види края НА КРАК ВИЙ РОБИ И ПРЕЗРЕНИ – ЕЛАТЕ ДА СЕ СЪБЕРЕМ , С КРАКА ДА ИМ СТРОШИМ ГЛАВАТА – СВОБОДНИ ДА СЕ НАЗОВЕМ!!!

Анонимен
Анонимен
08.03.2019 11:12 11:12

А на Дорка К., че баща убит царски офицер и цял живот обижда а, подритвана, като главен счетоводител дълги години, за нея от остров Куба има ли, явно не. Изоставена от голяма и първа любов доктор, или за вас сите комунисти това не е вярно, на стари години я запознахме с коджаманов и там на дърво, почина и обратно в Куба остров на нещастието, и оставиха я след завръщането си комунистите номенклатура, учителката Иванова, а и ко джаманови от кж АБВ, наглост побългарена, не живее до нас и искаме да разберем поне жива ли, за да я посетим, живееща там къде стачкуват за места, детска градина, 4 етаж, без асансьор. Ч – – 8
Март, – – – живи и Здрави, р. 1935

&(нерегистриран)
&(нерегистриран)
08.03.2019 11:19 11:19

На дорка приятелката алиеви, чинарови за тях има, а дали един бог, очевидци, но те си имат майки две, а в бг си имат майки само лапачи, номенклатура, подмазвач, двуличници, но те минаха в десният отбор, докато Кака Дорка,,, от страха тя си остана за бкп, под прикритие явно или не те си знаят милите самотни и… Хубав и спокоен ден. Права и свободи, но на кои

Back to top button