Регион

Хванаха мъж, отровил защитена птица в Симеоновградско

Мъж е поставил отровни примамки край симеоновградското село Тянево. Така е причинил смъртта на тръстиков блатар – птица, защитена от закона, съобщават от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково. На нарушителя е съставен акт, като предстои да бъде определен размерът на глобата.

С 1400 лв. е глобено физическо лице от Харманли за събиране и транспортиране на отпадъци от черни и цветни метали без регистрационен документ. Издадени са две наказателни постановления по 1000 лв. на винарски изби в Свиленград за изпускане на отпадъчни води над допустимите норми в дере. За неподдържане на пречиствателното съоръжение в техническа и експлоатационна изправност с 500 лв. е глобен и ракиен казан в Хасково. От началото на годината са почистени 6 незаконни сметища.

През първите два месеца на годината от РИОСВ са извършили 174 проверки на 170 обекта. Дадени са 129 предписания за отстраняване на нарушения. Съставени са 7 акта, наложена е една санкция и са издадени 8 наказателни постановления на стойност 4400 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди е 2716 лв.

През 2018 г. експертите от РИОСВ – Хасково са проверили 983 обекта и са извършили 1167 проверки, от които 784 планирани и 383 извънредни, сочи годишният отчет за контролната дейност на инспекцията. За същия период са издадени 66 наказателни постановления на стойност 93 950 лв., съставени са 64 акта и са наложени 10 санкции.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button