Хасково

Спират строеж на сграда на тротоар до детска градина в Хасково

Заповед за спиране на строителството на сграда до детската градина на улица „Одрин“ в Хасково е издал кметът Добри Беливанов, съобщават от общината.

Спирането на строежа е заради отклонение от одобрения Подробен устройствен план. Той е приет с решение на общинския съвет от 2015 г. и допуска сграда на един етаж с височина до 4.50 м.

Височината на строящата се сграда надхвърля одобрения ПУП. Това е нарушение на Закона за устройство на територията. Освен това е установено, че строежът е в отклонение на одобрените инвестиционни проекти. Има и изградени конзолни стълби, армировката на които не е закотвена в пояс или греда, което също е в нарушение на разпоредби от ЗУТ. Външният размер по конструктивен проект е 5.06 м, а изпълненото място е 5.36 м.

Констативният акт от проверката е връчен на собственика на строежа на 27 февруари, а той е входирал възражение, което според специалистите на общинската дирекция „Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции“ е с неоснователни аргументи.

Строителството може да бъде продължено, когато бъде внесен нов проект, кореспондиращ с ПУП, допълват от общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Браво
Браво
07.03.2019 12:10 12:10

Към собственика на строежа-срещу една разходка в Монако всичко ще се оправи. Виж бай Иван как си купи парк само срещу една екскурзия и няколко платени жрици

Back to top button