Спорт

Диа на четвъртфинал на турнира за 10 000 долара в Рим

Диа ЕвтимоваХасковлийката Диа Евтимова продължава успешното си представяне на турнира Рим-Реал в италианската столица. 21-годишната ни тенисистка се класира за четвъртфиналите на състезанието с награден фонд 10 000 долара след като във втория кръг победи със 7:6 /7/, 6:1 представителката на домакините Мартина Карегаро. 16-годишната италианка, която е 699-та в света, стартира от квалификациите.

Следващата съперничка на Диа отново ще бъде тенисистка от „страната на ботуша“. Това е Валентина Сулпицио, която победи във втория кръг другата ни участничка в турнира – Мартина Гледачева, и така осуети възможността за български четвъртфинал в Рим. 24-годишната Сулпицио е 439-та в световната ранглиста при жените, а най-доброто й класиране е от октомври 2005-та, когато е била 345-та – сочи профила й в ITF.

Междувременно Диа Евтимова и сръбската й партньорка Неда Козич отпаднаха от турнира на двойки, където бяха поставени под №1. Те загубиха  на четвъртфиналите с 3-6, 7-5 /10-7/ от италианския тандем Джулия Гато-Монтиконе/ Федерика Куерча.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button