Хасково

25 искат да правят ток от вятър и слънце в Хасковско

Ветрогенератори210 решения за преценка необходимостта от извършване на оценка за въздействието върху околната среда е издала регионалната екоинспекция в Хасково през миналата година на кандидат- инвеститори. Най-много са били заявените намерения за разкриване на площадки за скрап, за строеж на бензиностанции, газстанции и търговски обекти, работа на кариери за добив на подземни богатства и инертни материали, съобщиха за Haskovo.info от РИОСВ.

През 2008 година в екоинспекцията са подадени и документи за построяване на пречиствателни станции за битови отпадни води, както и за изграждане или подновяване на канализацията в 23 населени места в Хасковска и Кърджалийска област. 28 са заявките от инвеститори за изграждане на фотоволтаични системи и/или ветрогенератори за производство на електрическа енергия, като 25 от тях са за област Хасково.

От местната екоинспекция уточниха, че за три от подадените инвестиционни проекти е преценено, че трябва да бъде извършена оценка за евентуалното влияние, което ще окаже обекта върху околната среда. 20 са решенията по преценка необходимостта от екологична оценка на планове и програми.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button