Хасково

С акцията „Жълти стотинки“ събират средства за апаратура на Детско отделение в Хасково

Благотворителната акция „Жълти стотинки“ – Деца помагат на деца ще бъде открита във вторник от 12:30 часа в МБАЛ – Хасково, съобщават от болницата.

Кампанията се провежда вече дванадесета година, като всеки път се избира град-столица на акцията. За 2019 година е избрано Детско отделение при хасковската болница. Пункт за събиране на средствата ще има в отделението, болничната администрация и областна администрация, която подкрепя инициативата.

Детско отделение на болницата се нуждаe от закуването на медицинска апаратура и други консумативи. Целта е те да бъдат закупени със събраните средства.

Кампанията стартира през 2008 г. със събрани 4100 лв. Всяка година събраните средства се увеличават, като през миналата година, достигнаха 62 876.09 лв. С тях е била закупена апаратура за клиниката по неонатология към УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора и за Клиниката по Детска хирургия.

Акцията „Жълти стотинки“ – Деца помагат на деца е вдъхновена от едноименната френска кампания на Госпожа Бернадет Ширак – „Pieces jaunes“ и се координира от Сдружение „Съзидание 2012“, което е избрало хасковската болница.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.03.2019 15:58 15:58

АХА ОНЯ ЦИГАНИН ГЕЛОВ ДА СИ ПЪЛНИ ГУШАТА А НИЕ ДАРЕНИЯ ДА ПРАВИМ НА БОЛНИЦАТА ТАКА ЛИ?

С една дума:
С една дума:
11.03.2019 16:38 16:38

СРАМОТА!!!

Анонимен
Анонимен
11.03.2019 19:52 19:52

Детско отделение е истински кошмар! Недоумявам как може да ремонтират УНГ, а детско да го оставят в такова окаяно състояние! Има само 2 годни стаи, които обаче ги пазят и не настаняват там. Само в редки случаи. Да не му се налага човек да влиза там. Разбирам, че не е хотел,но поне елементарни условия трябва да има, а не рушаща се мазилка, обща тоалетна, изтърбушени легла с „матраци“ от мухлясъл,изпокъсан и противен дунапрен. Дано се съберат пари и за апаратура и за прилични стаи.

Back to top button