Размразиха строителството на кладенците и водопроводите в Хасково

Хасково

Строителството на трите кладенци в Източна зона от аварийното водоснабдяване на Хасково е размразено от днес, съобщи за Haskovo.info заместник-кметът Велин Балкански.

Работата по кладенците беше спряна през зимата. Не е подновено строителството само по кладенеца в Узунджово, защото теренът е разкалян и тежките машини не могат да влязат там.

Северният водопровод в областния град вече е изграден, като предстоят 72-часови проби. До десетина дни се очаква да бъде завършен водопроводът на улица „Бачо Киро“. Очакванията са до месец да бъдат завършени всички кладенци и водопроводи. След това има още процедури, които трябва да бъдат преминати, преди те да бъдат пуснати в експлоатация.

Haskovo.info припомня, че в началото на годината бяха пуснати новите 4 кладенци за питейна вода, които бяха построени в Северна зона. Съоръженията работят с общо около 40 литра в секунда.

Целта на кладенците и водопроводите е да смесят водата в Хасково и така да паднат стойностите на естествен уран.

2 коментара

  • марков, урана не е като айряна, ако ти е солен да му добавиш вода и вече да става за пиене!

  • Много точен коментар на Минков но на Марката не му дреме на чокара той е на власт докато на власте Герба А и той не пие вода от кладенците на ВИК

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.