Хасково

Муле на телефонни измамници се жалва в съда, че го заплашват

63-годишният Тодор Степанов заяви през сълзи пред хасковския съд, че телефонни измамници са го заплашвали, за да им помага.

Той е обвинен в участието в една измама, като е заподозрян и във втора, която най-вероятно ще бъде присъединена към делото. Степанов е от харманлийското село Славяново и беше арестуван в края на февруари. Задържането му е непосредствено след извършването на измама в селото. Белезниците му щракнали след като прибрал 970 лв. от 65-годишна жена от селото. Тя била подведеена по схемата „съдействие на полицията“. По-късно станало ясно, че три дни по-рано е прибрал 480 лв. и златен синджир и от 72-годишна харманлийка по същата схема.

Районният съд в Харманли е наложил на Степанов постоянна мярка „задържане под стража“, която той обжалва пред Хасковския окръжен съд. Адвокатът му заяви, че няма доказателства, че мъжът ще се укрие, бяха представени епикризи, че страда от белодробно заболяване и язва. Защитата поиска по-леката мярка „домашен арест“. За да потвърди, че има постоянен адрес в Славяново и не би се укрил беше разпитан като свидетел неговият съселянин и познат Ради Илиев.

Самият Степанов разказа пред съда, че не познавал самите телефонни измамници. Те му намерили телефона от някъде. Обаждал му се един и същ мъж, който го пращал да прибира чантите с парите на жертвите. Вторият път го заплашвал, че той и близките му ще пострадат ако не изпълни нарежданията.

В крайна сметка окръжните магистрати окончателно оставиха в ареста Тодор Степанов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button