Хасково

Инхалатори и легла за кърмачета ще купуват за Детско с парите от „Жълти стотинки“

Детско отдление на хасковската болница има нужда от инфузионни помпи, пациентни монитори, ЕКГ апарат, стойки за системи, болнични легла за кърмачета и инхалатори, съобщи началникът на отделението д-р Атанас Паунов.

Това стана на официалното стартиране на благотворителната акция „Жълти стотинки“ в МБАЛ. Както Haskovo.info писа, националната инициатива под мотото „Деца помагат на деца“ тази година ще е за закупуване на апаратура за хасковското Детско отделение, което е избрано от Сдружение „Съзидание 2012“.

Акцията е подкрепена от областна администрация. Първи дарение днес направиха областният управител Станислав Дечев, изпълнителният директор на болницата д-р Георги Гелов и д-р Паунов. Кутии за дарения ще има в управлението на болницата, Детско отделение и областна администрация. Предстои на по-късен етап да се включат училища и детски градини. Представители от сдружението обясниха, че сред целите е децата да се научат на благотворителност и да помагат на свои болни връстници.

Болница

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
медсестра
медсестра
12.03.2019 16:31 16:31

Дечев скрий се, не се излагай!!! Ти си държавата в Хасково, тая болница е държавна и си тръгнал жълти стотинки да даряваш. За жълти стотинки ли оценя държавата хасковските деца? Размърдай се малко !Накарай го тоя министър на здравеопазването да обръне внимание на хасковската болница. Пълен леш е в отделението. Да циганите го трошат ама няма поддържка. СРАМ! Айде да не припомням че прякора ти е обратното на умното….

Back to top button