Хасково

Директори купуват учебници и дрехи на бедни ученици в Хасковско

На двама ученици от бедни семейства в Хасковска област през първия срок от училищата са осигурили помощ в натура – дрехи, учебници и други, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Директорите на училищата вече имат възможност да преценят от какво най-много се нуждаят деца в риск от отпадане от училище. На училищата се отпускат средства, с които те подпомагат съответното дете.

Отделно, училища в региона работят и с 9 ученици, които са натрупали голям брой отсъствия през първия срок. И тук целта е проблемите да бъдат преодолени и те да се върнат в класните стаи.

РЗИ пък периодично проверява случаи с повече болнични листове за неизвинени отсъствия. Последно такава проверка е направена миналата седмица, като не са установени фалшиви извинителни бележки. Такива е имало през миналата година, когато от здравната инспекция глобиха лекарка, за което Haskovo.info писа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button