Хасково

Прокуратурата проверява община Хасково след нападнатите хора от питбул

Хасковската районна прокуратура се е самосезирала след инцидента, при който минувачи бяха нападнати от питбул и друг сигнал за ухапан от бездомно куче мъж в областния град, съобщиха за Haskovo.info от държавното обвинение.

Вече има разпореждане до кмета Добри Беливанов за проверка дили се спазва Наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на кучета и Наредбата за дейността на приют за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на Община Хасково. Има срок от 1 месец, в който общината трябва да представи обобщен доклад.

Haskovo.info припомня, че на 8 февруари питбул нападна минувачи на улица „Искър“ в Хасково. Мъж и жена пострадаха по-сериозно и потърсиха помощ в хасковската болница. Собственикът на кучето бил в Англия и го оставил на баба си да го гледа. Питбулът пък е в приюта за бездомни кучета.

От управата на приюта съобщиха за Haskovo.info, че собственикът вече е подал декларация, че се отказва от кучето. Сега ще се изчака прокурорската проверка и след нея ще се реши дали животното да бъде евтаназирано или кастрирано и предадено на зоодоброволците.

От заработването на приюта в края на януари досега са заловени 43 бездомни кучета, като 39 вече са кастрирани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Дамян Толумов
Дамян Толумов
13.03.2019 18:09 18:09

И таяь провдерка ще е мижи да те лъжа както винаги и както всичко е в държавата или казано близко до една поговорка –-прокуратурата си лае кучетата се к8ефят

Back to top button