Мигрантите продължават да атакуват българо-гръцката граница

Хасково

Около 300 опита са направени от началото на годината от нелегални мигранти да влязат в България през зелената ни граница с Гърция, съобщи директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“ главен комисар Светлан Кичиков в Хасково.

Само за последните 4 месеца на миналата година опитите са над 2 800 и се равняват с тези на българо-турската граница, като увеличението е близо 4 пъти. Според Кичиков увеличението се дължи на оградата по границата с Турция и силният миграционен натиск в Гърция. Той очаква опитите за проникване в страната през българо-гръцката граница да продължат, но допълни, че службите са подготвени и обезпечени технически и с личен състав за това.

Кичиков и директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов бяха в Хасково за годишния анализ на работата на Областната дирекция на МВР. Те дадоха много добра оценка за работата на дирекцията и поздравиха директора Ангел Цанков. По думите на Кичиков дирекцията е показала по-високи резултати в сравнение с миналата година почти по всички показатели. Той акцентира и върху увеличаващата се разкриваемост.

5 коментара

  • Каква чест за Директора. За тези отлични резултати присъстват граничар и пожарникар. За следващата година най вероятно ще са шефа на градския транспорт и горското стопанство

  • Ало,новия догодина ще присъстват двама с лопата, един с кръст и един поп

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.