Свалиха табелите на Порше в Хасково, съдът ги върна

Хасково

Пътните полицаи са свалили двете регистрационни табели на джип „Порше Кайен“ на булевард „Васил Левски“ до Цигарената фабрика в Хасково. Съдът обаче е отменил наказанието.

На 8 ноември миналата година при проверка униформените спрели луксозната кола и се оказало, че шофьорът няма шофьорска книжка. Полицаите свалили регистрационните табели за срок от 10 месеца.

Шофьорът обаче обжалва в съда наказанието си. В жалбата си той твърди, че има валидна британска шофьорска книжка за същата категория, което се оказва факт. Отделно съдът констатира нарушения при съставянето на акта на шофьора. Нямало и мотиви, защо табелите са свалени за срок точно от 10 месеца при законова възможност от 6 месеца до 1 г.

Така Хасковският административен съд отменя заповедта за прилагане на принудителната административна мярка. Решението подлежи на обжалване пред ВАС.

4 коментара

  • Иди в Димитровград да видиш кво се вика комплексари.
    Сами се филмират

  • Полицаите са си на мястото, ок, мотивите на съда – смешни, имал някаква книжка, важи ли в бг, защо 10 месеца, а защо не?

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.