Любопитно

Тракийското дружество награди ученичка от Малево

Елеонора Глухова от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Малево донесе поредната награда на своето училище, което миналата година чества 140 години от основаването си.

Тя беше отличена със специалната награда на Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ на регионалния рецитаторски конкурс на Младежкия център в Хасково. Малката любителка на художественото слово вдъхновено изпълни поемата „Хаджи Димитър“ от Христо Ботев и спечели аплодисментите на публиката и оценката на журито.

Заедно с читалище „Тракия 2008“ решихме да наградим участник за изпълнение на поезия на патриотична тема, а поводът е 175-годишнината от рождението на Капитан Петко войвода, каза Кирил Сарджев, председател на Тракийското дружество. Той поднесе грамота и подарък на Елеонора и пожела на всички деца да обичат българското слово.

Връчената награда е част от стремежа на тракийската организация да подкрепя творческото развитие на децата в региона.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хихи
Хихи
18.03.2019 10:22 10:22

МАРАБА съч Кирчо. Тракийски сачанлия, от банка пак уредил се в Тракийското. А децата от БСУ, къде ли работят днес. Ок

Back to top button