Регион

Двама именици се надпреварват на кушията в Бисер

На имения си ден двама Тодоровци дефилираха с магарешки каручки на традиционната кушия в село Бисер. Първата награда в категория най-спортно магаре спечели Тодор Георгиев.

Пролетният празник събра на стадиона стотици хора от община Харманли и близките селища. Великолепният Тюлмен от известната фризийска порода, собственост на свиленградчанина Димитър Богданов, събра очите на всички зрители и взе отличието за най-хубав кон. От ръцете на кмета на Харманли Мария Киркова и на кмета на селото Валентин Найденов всички коне, нагиздени като за празник, похапнаха бучки захар.

Кушия

 

В надпрепускането най-бърз се оказа конят Боян на Ангел Митков. Конят Бойко на Стефан Господинов стана първи при тегленето на каруца. Атрактивно бе състезанието на каруци, които трябваше бързо да бъдат напълнени с дърва и да направят една обиколка. Най-силна и бърза бе кобилата Галя със стопанин Алекси Михайлов, когото възнаградиха и с кубик дърва.

 

Киноложка изложба внесе още емоции на Конския Великден, воден от Динко Трендафилов. Второкласниците Дея и Александър бяха най-малките участници.

Община Харманли осигури парични награди и грамоти за победителите. Администрацията и местна фирма организираха и безплатен превоз от Харманли до Бисер. На събитието беше и депутатът Георги Станков.

Текст и снимки: Янко Найденов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button