Хасково

Хасковският съд глоби двама с по 1000 лв. за домашно насилие

Двама мъже са глобени с по 1000 лв. от съда в Хасково за домашно насилие.

В първия случай Хасковският окръжен съд отменя решение на районния съд и признава за виновен мъж, че не е изпълнил заповед за защита от домашно насилие в полза на жена му. Със заповедта районният съд му е забранил да доближава жилището, работата, местата за социални контакти и отдих на жената на разстояние по-малко от 50 метра за срок от 6 месеца. Той се задължава и да се въздържа от извършване на домашно насилие. Глобен е с 1000 лв., като решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Районният съд пък е признал за виновен мъж, който в периода от 6 август до 14 декември миналата година не е изпълнил заповед за защита от домашно насилие, като не е посещавал специализирана програма за работа с извършители на домашно насилие, изпълнявана от Фондация „Български център за джендър изследвания“ – клон Хасково. И той е глобен с 1000 лв., като решението подлежи на обжалване и протест пред Хасковския окръжен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button