Регион

Оставиха в ареста шофьори на автобус с ментета за 1.6 млн. лв.

Двама турски граждани на 56 и 37 г. са задържани под стража от Харманлийския районен съд заради съхранение с цел пускане на пазара на ментета за над 1.6 млн. лв., съобщават от прокуратурата.

На 25 юли миналата година двамата обвиняеми били водачи на автобус Мерцедес, който превозвал пътници по линията Истанбул-Букурещ. Те влезли в България през ГКПП-Капитан Андреево. На паркинг на разклона за харманлийското село Бисер била извършена полицейска проверка на автобуса, като в багажниците били открити различни видове стоки с логото на 20 световноизвестни търговски марки – тениски, портмонета, шапки, спортни екипи, футболни комплекти, маратонки, колани, чехли, потници, футболни топки, панталони, детски спортни екипи, мъжки и дамски чанти и др., всички на обща стойност 1 607 573 лева.

Турските граждани обяснили, че стоката била натоварена в автобуса от двама украинци, които не познавали, малко след като влезли в България, и трябвало да я оставят на паркинг край Русе. Стоките са иззети като веществени доказателства по делото.

Определението на съда може да се обжалва пред Окръжен съд-Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button