Хасково

18 университета на лов за студенти в Хасково

18 български университета представят приема си на кандидат-студентска борса днес и утре във фоайето на читалище „Заря“ в Хасково.

Борсата беше официално откриита от доц. д-р Борислав Попов, който е член на управителния съвет на КСБ и регионален координатор за Хасковска област. От Центъра за кандидат-студентска подготовка и информация в Хасково съобщиха за Haskovo.info, че тази година няма промени в приема и таксите за родните ВУЗ-ове. В повечето специалности пък отново може да се кандидатства с оценката от матурите.

Абитуриентите от ПМГ „Боян Петканчин“ Недялко Бойдев, Петя Петрова, Александра Агопян и Щиляна Щерева бяха сред десетките младежи, които посетиха борсата още при откриването й. Недялко ще кандидатства Софтуерно инженерство в СУ „Св. Климент Охридски“. Петя се е ориентирала към българската филология в ПУ „Паисий Хилендарски“ и Журналистика в НБУ, където трябва да държи тест. Александра иска да следва английска филология в Пловдив. Щиляна се е ориентирала към Право в Софийския университет, като на нея й предстоят предварителните изпити по история и български език.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button