Спорт

Клуб от Минерални бани трети на Балканското по офроуд

Състезателите по офроуд от „Клас 95“ в община Минерални бани се класираха на престижното трето място на Офроуд феста, който се проведе в Кърджали, съобщават от общината.

Състезанието е първи кръг от Балканската купа за тази година. Над 100 екипажа участваха в надпреварата. Между тях имаше представители на Гърция, Турция и Казахстан. Общата дължина на маршрута тази година беше 300 км. Безспорната заслуга за успеха се дължи на пилота Янко Тенчев и навигатора Радослав Ангелов, информира шефът на клуб „Клас 95“ Тенчо Тенчев. Машината с която беше постигнат поредния успех е „Нисан Терано Трофи” – модифициран. Клубът от Минерални бани вече има в актива си една Балканска купа и два пъти е завършвал трети в Балканския шампионат по офроуд.

Състезание

Иначе, самото състезание премина супер екстремно – мръсна газ, разпъване на лебедките, запален автомобил в екстрема, ремонти и разбира се помощ от близо пет хилядната публика. В класа на модифицираните след оспорвана битка победители са представителите на клуб „Svoge 4×4“ Калин Митров и Владимир Велков, следвани от Димитър Димтров и Христо Дряновски от „TermoKing“. Турските екипажи отстъпиха първите места на българите и се класираха от 7 до 9 място.

Състезание

В класа на Прототипите, където бяха и най-многобройните участници от Турция и Гърция, победител е смесеният екипаж Рулис Цикмесоглу и Милен Дечев с 24 минути пред Кириус Пампорис и Евтимас Казанздис.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button