Любопитно

Лешояди от Испания и Австрия ще летят над Източните Родопи

В края на месеца египетски лешояд, пристигнал от Испания, ще бъде настанен в специална адаптационна волиера в Източни Родопи.

Защитената от закона птица е излюпена миналата година в зоопарка в Йерез. Край Маджарово птицата ще привикне към новата обстановка, след което ще бъде освободена в дивата природа.

Заедно с нея ще полети и лешояд, пристигнал от зоопарка Шонбрун в Австрия. Така за пореден път ще бъде обогатена живата природа на Източните Родопи – едно от последните съхранени диви кътчета на европейския континент.

Сдружение „Зелени Балкани“ покани ученици от 4 и 5 клас от община Ивайловград заедно с техни връстници от други региони да участват във викторина за лешоядите. Целта е да се събуди интереса към тези изключително важни и редки птици, да се популяризира идеята за тяхното опазване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button