Футболният „Хасково 1957“ иска 100 000 лв. от общината за атака на Втора лига

Спорт

Футболният клуб „Хасково 1957“ иска финансова помощ от общината в размер на 100 000 лв.

За целта на сесията на общинския съвет в края на март ще бъде разгледана докладна от Сдружението с нестопанска цел „Футболен клуб Хасково 1957“. В докладната е записано, че „Хасково 1957“ единствен представя Хасково в Трета лига. В клуба работят доказани специалисти, а децата и младежите, които практикуват спорт са над 200. Треньор пък е Емил Ангелов, който е оставил трайна следа в българския и европейския футбол. Клубът има ясна цел – да продължи развитието си напред и нагоре и да постигне участие в Б група – Втора лига. За да стане това са необходими 100 000 лв., с които ще се обезпечи част от издръжката на клуба, се казва още в докладната.

След отпускането на средствата се предлага представител на община Хасково ила на общинския съвет да влезе в Управителния съвет на клуба с цел по-голяма отчетност и яснота относно изразходваните средства.

От сдружението припомнят, че през годините общината е подпомагала с далеч по-големи суми баскетболният клуб „Хасково 2012“ и футболния „Хасково“.

Сега се предлага парите да са от бюджета или резерва в бюджета на общината за 2019 г. В срок до 14 януари 2020 г. председателят на Управителния съвет на сдружението да представи пред кмета подробен отчет за изразходваните средства. Парите не могат да се използват за покриването на стари задължения.

Haskovo.info припомня, че в края на миналата година общинските съветници отхвърлиха искане за финансова помощ от 30 000 лв. за „Хасково 1957“ и 10 000 лв. за АФК „Хасково“, който се състезава в областната група.

loading...

7 коментара

  • 100 000ЛВ.ЗА ДА РИТАМЕ НА СТАДИОНА.ОТКОГА ЦИГАНСКАТА МАХАЛА СТАНА КОРЕКТИВ НА СПОРТА В ГРАДА.ДАЙТЕ ДА ХРАНИМ 15-20 ЧОВЕКА КОИТО ИСКАТ ДА СЕ ИЗЯВЯВАТ КАТО ФУТБОЛИСТИ.ЗА КАКВО СА ИМ ПАРИТЕ ДА КУПУВАТ МАЧОВЕ И ДА РАЗДАВАТ АГНЕТА.МАЙ НЕ СИ СПОМНЯТЕ КАК ТОВА ОТБОРЧЕ ВЛЕЗНА В ТАЗИ ГРУПА.ТРЪГНАЛИ ДА СЕ СРАВНЯВАТ С БАСКЕТБОЛА,ЧЕ ТОЗИ ОТБОР ИГРАЕШЕ В ЕЛИТНАТА ГРУПА И ПЕЧЕЛЕШЕ КУПИ.ДАЙТЕ ДА СЪЗДАДЕМ ЕДНИ СКЪПО ПЛАТЕНИ ФИЗКУЛТУРНИЦИ.

  • ЦИГАНСКАТА МАХАЛА СЕ ВИЖДА КАКВИ УСПЕХИ ПОЖЪНА .КРАЙНО ВРЕМЕ Е ОБЩИНАТА ДА ГИ ПОДКРЕПИ .И ВСИЧКО ТОВА Е СЪС СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА И УПОРИТ ТРУД.А МАЧОВЕТЕ 100 % СА СПЕЧЕЛЕНИ БЕЗ ПОДКУП И АГНЕТА ….

  • Футболните клубове, не са ли частни? От каде на каде общината трябва да дава за частни фирми? Като нямат пари да не играят, кой ги кара.

  • Сладур Свиленград,Димитровград,Бургас ,Созопол,Кърджали ,Смолян ,Садово,Карнобат,Карлово,Пловдив,Асеновград да не са частни клубове че общините изцяло ги издържат.Много сте жалки кото говорите против града си ,но явно такъв ве е манталитета Хасковски да не цените този добър отбор който имате.Да ви е жив и здрав президента ,и дано общината да помогне защото пак пет години няма да ви има на картата.Пълни безхаберници,мързеливи и прости.Да живее футбола.

  • Тези момчета винаги са били коректни и влязоха на третата година в горната девизия.Играха два баража и чак тогава влезнаха.Ако копуваха дали щяха да губят толкова време.Сега дано се задържат там и дано на АФК Хасково да се усетят че нашият град има нужда от един отбор за да се обединят със тях понеже в противен случай хвърлят едни грешни пари ,а същевременно не могат да разберат че никой няма изгода от това.Напротив аз мисля че БФС няма да допусне такова нещо,като може да влезне някой друг град за сметка на два отбора от един град.

  • То затова в Бургас нямат отбор в професионалният футбол,защото общината помага. Утре още някой ако иска да атакува не знам си коя група, парите на общината няма да стигнат.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.