Хасково

5 640 фирми вече декларираха доходи в Хасковско

5 640 дружества от Хасковска област вече са подали корпоративните си декларации, съобщават от НАП.

Дължимите данъци по тях могат да се превеждат с банкова карта без такси, напомнят от офиса на приходната агенция. Това става по два начина – чрез електронна услуга, достъпна през портала за електронни услуги на НАП, както и чрез инсталираните физически ПОС терминали на работните места в салона за обслужване в Хасково. Плащането на задължението към хазната може да стане и във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Неподаването на декларация се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.

И на 1 април ще се приемат годишни данъчни декларации за облагане с корпоративни данъци за 2018 г., тъй като законовият срок 31 март е в неделя, който е неприсъствен ден. С тази декларация се подава и годишен отчет за дейността. В същия срок трябва да се плати и дължимият корпоративен данък след приспадане на направените авансови вноски. От НАП напомнят още, че всички декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане, за които задължението за подаване възниква след 31 декември 2017 г., се подават единствено по електронен път. Фирмите, които през миналата година не се осъществявали дейност вече не подават така наречената нулева годишна данъчна декларация в НАП, а само приложение за стопанска неактивност в Националния статистически институт.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button