Хасково

Медицинските сестри с нов протест в Хасково за по-добри условия на труд и заплати

Медицински сестри от Хасково се включиха в националните протести за по-добри условия на труд и по-високи заплати.

Десетки медсестри, подкрепени от студентки в Медицинския филиал се събраха до сцената на площад „Свобода“. Те бяха с протестни сини лентички, балони и плакати. Протестът беше далеч по-многолюден в сравнение с първия на 1 март пред общината. Тогава медсестри от Хасково подкрепиха протеста в Пловдив.

Протест

Деяна Дамбулова, която в началото на месеца е била сред протестирщите в Пловдив, заяви че протестът е организиран през Фейсбук. „Ние сме за по-добро заплащане на нашия труд и за по-добри условия на работа. Настояваме за Колективен трудов договор на национално ниво, както и за стартово възнаграждение от най-малко две минимални работни заплати“, допълни Дамбулова.

Медицинските сестри са твърдо решени да продължат с протестите си, докато управлевящите не изпълнят техните искания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
събуди се говедо
събуди се говедо
22.03.2019 0:36 0:36

Е ТОВА Е НАЙ- ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ НА БЪЛГАРИНА. ВСЕКИ СТАЧКУВА САМОСТОЯТЕЛНО. ТАКСИДЖИИ ОТДЕЛНО. ЛЕКАРИ -ОТДЕЛНО. ДАСКАЛИ – ОТДЕЛНО. ПОЛИЦАИ- ОТДЕЛНО. ВИЖТЕ ГЪРЦИТЕ. ИЗЛИЗА ЦЕЛИЯТ НАРОД. ВИЖТЕ ФРАНЦУЗИТЕ -ИЗЛИЗА ЦЕЛИЯТ НАРОД. ЯВНО СМЕ МЪРША КОЯТО СЕ РАЗЛАГА. БЪЛГАРИНА ТАКА И НЕ ПРОУМЯ , ЧЕ САМО С ОБЩИ И ЕДИННИ УСИЛИЯ ЩЕ ПРОГОНИМ КОМУНИСТИЧЕСКАТА МАФИЯ И ЗАПАДНИТЕ РОБОВЛАДЕЛЦИ

Back to top button