Хасково

Гледаха при закрити врати мерките на обвинените в жестокото убийство в Харманли

Хасковският окръжен съд гледа при закрити врати мерките за неотклонение на 18-годишния Андрей Демирев и на Асен Ангелов на 21 г., обвинени за блудство и убийството на 54-годишната Валентина Христозова от Харманли.

Искането да няма медии в съдебната зала дойде от адвокат на обвиняемите, за да не се разгласяват интимни подробности. Съдът се съобрази с това.

Haskovo.info припомня, че убийството е извършено през нощта на 15 срещу 16 март. Двамата извършители и жертвата са били в нетрезво състояние. Младежите видели жената на улицата и я завлекли в празен имот до стадиона. Там в продължение на близо 3 часа те я измъчвали и биели, като дори се опитвали да я палят. След ден тялото беше открито от минувачи, а по-късно през седмицата криминалисти арестуваха двамата харманлийци, които вече са признали вината си. Днес те са заявили пред съда, че съжаляват.

Демирев и Ангелов са обвинени, че са блудствали и убили жената, която е била в беезпомощно състояние и то с особена жестокост и по особено мъчителен начин за жертвата. За убийството ги грози наказание от 15 г. до доживотен затвор без право на замяна.

Съдът счете, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано предположение, че те са извършители на престъпленията, в които са обвинени. Отделно, има реална опасност да се укрият или извършат друго престъпление.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.03.2019 22:11 22:11

Тия не са цигани. Нее. Просто на море са ходили

Back to top button