Хасково

Малката принцеса и приятели откриха националната олимпиада по английски език в Хасково

С музикално-сценичния спектакъл „Една възможна история в един възможен свят“ с появата на приказната Малка принцеса и нейните приятели от Езикова гимназия „Асен Златаров“ в хасковския театър „Иван Димов“ беше открита Националната олимпиада по английски език.

Гимназията е домакин на националния кръг, за който се класираха 120 ученици от 8 до 12 клас. От Хасковска област класираните са 12 – 8 от Димитровград и 4 от Хасково. 7 от класираните са от димитровградската ПМГ „Иван Вазов“. Това са Калоян Павлов, Генади Колев, Иван Димов, Денислав Роев, Валентина Стефанова, Мария Вълкова и Константина Георгиева. Петко Билярски от димитровградската ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ също е в националния кръг.

Олимпиада

При осмокласниците от Хасково се класираха Атанасия Иванова от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ и Виктория Георгиева от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“. При деветокласниците сред най-добрите са хасковлийките Тереза Симеонова от Езиковата и Дарена Георгиева от ПМГ.

Олимпиада

Старши експертът по чужд език от Регионалното управление на образованието Румяна Делчева откри олимпиадата и пожела успех на участниците. Приветствие отправи и зам.-кметът Милена Янузова, която рецитира поемата „Ако“ на Ръдиард Киплинг и пожела на гимназистите да следват мечтите си. Сред официалните гости беше зам.-областният управител Стефка Здравкова.

Олимпиадата започва в 10 часа в събота в Езиковата гимназия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button