Най-добрите по английски език в страната на олимпиада в Хасково

Хасково

Националната олимпиада по английски език започна в хасковската Езикова гимназия „Асен Златаров“.

За националния кръг се класираха 120 гимназисти от 8 до 12 клас. Сред тях са 12 таланти от Хасково и Димитровград. 7 от класираните са от димитровградската ПМГ „Иван Вазов“. Това са Калоян Павлов, Генади Колев, Иван Димов, Денислав Роев, Валентина Стефанова, Мария Вълкова и Константина Георгиева. Петко Билярски от димитровградската ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ също е в националния кръг. При осмокласниците от Хасково се класираха Атанасия Иванова от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ и Виктория Георгиева от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“. При деветокласниците сред най-добрите са хасковлийките Тереза Симеонова от Езиковата и Дарена Георгиева от ПМГ.

Олимпиада

Олимпиадата за всички класове е с продължителност 4 часа. Учениците работят върху диктовка, решават тестови задачи и пишат съчинение.

Haskovo.info припомня, че олимпиадата беше открита официално снощи с красив спектакъл в театър „Иван Димов“.

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.