Хасково

58 деца са извършили престъпления за година в Хасково

51 момчета и 7 момичета са извършили противообществени прояви и престъпления в община Хасково през миналата година.

Това сочи Отчетът за дейността на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните през 2018 г., който ще бъде разгледан на сесията на общинския съвет през март.

В комисията са постъпили 44 сигнала по отношение на 61 малолетни и непълнолетни извършители на противообществени прояви и престъпления. 11 са от МВР и 33 са от Районната прокуратура. Образувани са 44 възпитателни дела. За две деца има постъпили повече от един сигнал за прояви, извършени последователно за кратък период от време, преди да бъдат установени като извършители.

Един от случаите е бягство от дома, 9 са за прояви на агресия и насилие, повреждане на общинска и частна собственост – 2, кражби – 13, от които 2 са домови, 1 взломна и 9 от търговски обекти, телесни повреди – 4, унищожаване и повреждане на имущество – 5, престъпления, свързани с наркотици – 2, съвместно съжителство с непълнолетна – 2 и управление на моторно превозно средство без шофьорска книжка – 6.

Наложени са 90 възпитателни мерки – предупреждение – 44, задължаване да участва в консултации, обучения и програми – 2, поставяне под възпитателен надзор на родителите със задължение да полагат засилени грижи – 27, поставяне под възпитателен надзор на обществен възпитател – 9, забрана за срещи и контакти с определени лица – 2, предупреждение за настаняване във Възпитателно училище-интернат с изпитателен срок до 6 месеца – 6.

При повечето от децата са наложени по две възпитателни мерки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button