Спорт

100 каратисти с уникален поздрав към 100 държави от Хасково

За пръв път Хасково е домакин на националното първенство по карате шинкиокушин.

Шампионатът се провежда в спортна зала „Дружба“, а домакин е хасковският клуб „Мълния“. В надпреварата участват 100 каратеки. Те се състезавата на ката и кумите във възрастовите групи юноши и девойки, кадети и кадетки. От „Мълния“ за медалите се борят 9 състезатели, като има двама и от Димитровград.

В Хасково е ръководството на българската федерация начело с шефа й Борис Николов. В началото на първенството всички каратеки се събраха за общ поздрав към 100 държави, който беше записан на видео. Това е уникална проява на всички федерации по света.

Карате

Състезанието беше открито от областния управител Станислав Дечев. Треньори получиха по-високи степени на своето майсторство, като сред тях бяха Деян Йорданов от „Мълния“ и Иван Нондов от димитровградския киокушин клуб.

Карате

До 15 часа е надпреварата на ката, след което започват схватките на кумите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
NERO
NERO
25.03.2019 8:16 8:16

Браво на организаторите и на децата :) Дано има повече такива състезания в Хасково.

Back to top button