Деца получиха монети със Света Богородица, разпределят още 100 000 лв. за ин витро в Хасково

Хасково

Деца получиха от кмета Добри Беливанов юбилейни монети с лика на Света Богородица, надписани с имената им на Благовещение.

Те са заченати след процедури ин витро, подпомогнати от община Хасково през 2017 г., съобщават от кметството. Беливанов поздрави жените за куража, силната вяра и желание да станат майки и им подари свежи пролетни цветя. Майките изказаха радостта си от първата по рода си среща и благодариха за помощта.

Деца

През 2017 година от общината са подпомогнати 31 двойки. Родените бебета са 11 – Данаил, Християна, Теодора, Божидара, Галена, Живко, Дария, Калина, Преслава, Никола и Елена. Едно от децата е второ за семейство, чието първо дете също е родено след ин витро процедура, подпомогната от общината. Има и една двойка близнаци – момче и момиче. През 2018 година са подпомогнати 22 двойки. До момента има информация и за повече от 6 бременности след процедури, финансирани през 2017 и 2018 година. Част от процедурите предстоят, забавени заради наложило се предшестващо лечение.

Деца

Евелина Георгиева е майка на Християна, която е на 3 месеца и половина. Тя сподели пред Haskovo.info, че са чакали дете в продължение на 5 г. Майките разказаха, че пътят на ин витро процедурите е тежък и дълъг, но радостта е голяма. Те изразиха надеждата си повече семейства да кандидатстват за финансиране.

В община Хасково вече могат да се подават документи за финансиране за 2019 година, а срокът е 30 април. 100 000 лв. са заделени в общинския бюджет за финансиране на процедури ин витро и ин виво.

2 коментара

  • Беливанов наистина ли си вярва, че някой дотолкова е тъп, че да гласува пак за него???

  • Защо пък не и да не би това да е целта?
    Все ще се намери някой да изръси няква простотия не ва място и то на такъв хубав празник!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...