Регион

Монтираха две зарядни станции за електромобили в Димитровград

Две зарядни станции за електромобили са монтирани в Димитровград, съобщават от кметството.

Те са на булевард „Димитър Благоев“ №5 и на булевард „Раковски“ в близост до трафопоста на блокове №4 и 6 на улица „Христо Смирненски“. Местата им са внимателно подбрани след анализ на потока от автомобили и търсения ефект с удобен публичен достъп. Двата оживени булеварда предоставят възможност за популяризиране и развитие на системата за градска електромолибност.

Станция

С този проект община Димитровград става една от първите общини в страната със зарядни станции за навлизащите хибридни и електрически автомоли в страната. До момента зарядни станции има в градовете София, Бургас, Варна, Сандански и Ямбол.

Развитието на системата за градска електромобилност на територията на община Димитровград е продължение на екологичните инициативи и политика за утвърждаването й като зелена община с грижа за хората и природата. Все повече потребители насочват интереса си към иновативната икономичната и практична технология за придвижване, алтернатива на конвенционалните автомобили, допълват от кметството.

Осигуряването, монтажа, поддръжката и сервиза на зарядните станции е изпълнена от фирма „еМобилити Интернешънъл“ АД, чията собственост са станциите. Мобилно приложение с вградена функционалност за плащане позволява бързо самообслужване. Плащане чрез RFID физически носител също е възможно.

Шофьорите имат достъп до станциите, където могат и да проверяват историята на зареждане или разписките, както и да актуализират своята лична информация през клиентския портал.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ташак
ташак
25.03.2019 15:40 15:40

Ха такаа. С народни пари се обслужват богаташите. Електроколите са пълен фъш. Особенно зимата. Време ще мине и тая еуфория ще се забрави

Мадо
Мадо
26.03.2019 12:49 12:49
Отговор до  ташак

Съсипаха я тая държава, на времето си карах москвича и не ми пукаше, от къде го измислиха тоя ток? Ами ако даде късо нали ще ме изпържи вътре, изобщо ня мислят

Back to top button