Регион

Съдът за втори път отказа да освободи задържан за 191 кг. хероин

Пловдивският апелативен съд за втори път е отказал да промени мярката за неотклонение на турския гражданин Дурсун Хамзаоглу, който е обвинен в контрабанда на 191 кг. хероин, съобщават от съда.

Хасковският окръжен съд по-рано му наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“, но той обжалва с мотива, че има нови обстоятелства по разследването.  Срещу турския шофьор е повдигнато обвинение, че на 24 май миналата година е пренесъл през границата на страната от Турция 191 кг. хероин, на обща стойност близо 12.5 млн. лв. За престъплението Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

Апелативните магистрати приеха, че обстоятелството макар и ново, че от събраните при тези разследвания данни не могат да се установят лицата ползвали мобилните номера, с които обвиняемият е комуникирал, поради невъзможността за възстановяване на изтритите данни в ползвания от него телефон, не разколебава обоснованото предположение за извършено от обвиняемия престъпление.

От друга страна е установено, че фирмата получател не извършва никаква дейност. Според разследващите шофьорът е бил наясно с вида на товара и е знаел мястото, където той е трябвало да се достави.

Haskovo.info припомня, че дрогата скрита сред керамично лепило в камион е пътувала от Иран за Белгия.

Отделно съдът преценя, че има опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление и го оставя в ареста. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Юда
Юда
26.03.2019 20:35 20:35

Кое е това извънземно във униформа в дясно на снимката за сержанта питам

Back to top button